Be Your Own Best Coach

Be Your Own Best Coach -perehdytys

BYOBC Info/perehdytys verkossa

Maksuton

Ajankohta: 17.6.2020 klo 16-18
Ennakkoilmoittautuminen: tuulikirsikka@thewind.fi 
Info/Perehdytys on maksuton. Saat siinä kuitenkin jo muutaman työkalun käyttöösi sähköisenä.

Be Your Own Best Coach kirja- ja korttipaketin hinta on 98.-

Henkilökohtainen ohjaus/valmennuspaketti (2 x 2 tai 4 x 1 tunnin yksilövalmennuskertaa) hankkiessasi BYOBC-materiaalipaketin hintaan 290.-

Tiimivalmennuspaketit: 2-4 henkeä samassa valmennuksessa 190.-/hlö

Valmennukset toteutetaan toistaiseksi web-/etävalmennuksina.

‘BYOBC’ on sarja valmennuskysymyksiä ja työkaluja, jotka soveltuvat itsenvalmentamiseen sekä tiimien ja yritysten valmentamiseen. Myös valmentajat ja työnohjaajat voivat ottaa käyttöön näitä työkaluja. Voit osallistua Be Your Own Best Coach -perehdytykseen ja tilata työkirjan sekä siihen liittyvät kortit itsenäiseen käyttöösi. Voit myös halutessasi jatkaa henkilökohtaisessa tai tiimiohjauksessa sekä valmennuksessani. Koronapandemian vuoksi perehdytys ja valmennukset toteutuvat nyt webissä, voit ennakkoilmoittautua niihin minulle. Laitamme tarkempia tietoja toukokuun alussa.

Työkaluista voi olla iloa itsenäiseen työskentelyyn, valmennuksessa saat vuorovaikutteisen “peilin” työskentelyysi. Valmennuksessani käytän mm. Co-Active Coaching -metodia. Olen CPCC, kansainvälisesti sertifioitu, Co-Active Coach -valmentaja. Lämpimästi tervetuloa mukaan!

Tuuli Kirsikka Pirttiaho
tuulikirsikka@thewind.fi
p. 040 501 1501

Ihmisen potentiaali ja uudistumiskyky

Tämän valmennuksen lähestymistapa työskentelyyn on leikkisä, mielikuvituksellinen, filosofinen ja esteettinen. Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, ettei työskentelyllä tavoiteltaisi ja saavutettaisi aivan konkreettisia, arkeen, toimintaan ja liiketoimintaan vaikuttavia tuloksia. BYOBC-työkalut ja -näkökulmat kutsuvat heittäytymään itsessäsi löytöretkelle, samalla rakennat uusia näkymiä myös muihin ja ympäristöösi. Be Your Own Best Coach -työskentely pohjaa aikaisemmin kehitettyyn GLOWUP-prosessiin. Sen näkökulma GLOWUP-prosessia vielä enemmän transformatiivinen, hermeneuttinen ja taiteen tarkastelutapaan tukeutuva. Tule rohkeasti mukaan kehittämään ja tutkimaan mitä voit itse hyödyntää tästä “työkalupakista”. Tämä sopii erinoimaisesti peilaukseksi itsellesi, jos toimit valmentajana.

Avainsanoja lähestymistavasta

OPEN. Olet kulkijana ’Matkallasi’. Matka kutsuu sinua ensin antamaan mahdollisuuden sellaiselle, joka on auki, kesken ja muotoutumaton itsessäsi, olemisessasi, ajatuksissasi, kehossasi. Sinun tarvitsee vain avautua, olla avoinna ihmettelemään ja olla utelias.

ART. Matkan varrella tarjoutuu paikkoja, jossa voit tarkastella itseäsi, tilannettasi, ympäristöäsi esteettisesti, uusista ja oudoistakin näkökulmista. ’Oudon kohtaaminen’ ja heittäytyminen tuntemattomaan luo uusia tulkintoja itsestäsi ja tilanteestasi.

ACT. Vain tekoina ajatuksesi ja arvosi tulevat todeksi. Sinun on kirjoitettava ja testattava ’elämäsi käsikirjoitusta’, jotta et olisi siinä ulkopuolinen. Teoissa kohtaat myös ennakkokäsityksesi, mahdollisuutesi ja itsesi uudessa valossa.

US. Kun kohtaat itsesi uudessa valossa, näet myös muut uudella tavalla. On yhtäaikaa mahdollista nähdä itsensä ja muut yksilöllisinä ja erilaisina, kuin myös samanlaisina ja suorastaan samoina. Tämä näkymä avaa sinulle tien ytimeen, omimpaan itseesi.

ARCH. Olet matkalla kohti ’ikiaikaista’ ja ominta itseäsi. Olet sitä jo mutta sen olemus on saattanut kaivautua kerrosten alle. Sieltä käsin omat päätöksesi, se mihin suuntaat tai pysähdyt, ovat oikeassa valossa ja voit tehdä niitä välittömästi.

Kirjan kuvat: Katja Hyytiälä

Työskentelyn perspektiivejä

KEHO JA MIELI. On tärkeää kuunnella omaa kehoaan, tuntemuksiaan ja mielialojaan. Kun pysähdymme nopeatahtisuudessa hetkeksi, voimme kuulla itseämme paremmin. Toisaalta rytminvaihdos hitaasta nopeampaan voi tuoda uutta käsitystä itsestä. Kehosi on aina siellä missä olet. Pääset valmennuksessa kutsumaan kehoasi paremmin mukaan.

MIELIKUVITTELU JA KOKEILUT. Mielikuvilla ja uteliaalla leikittelyllä on suuri merkitys kun valmennat itsestäsi esiin uusia ulottuvuuksia ja potentiaalia.
Pääset herättelemään luovuuttasi erilaisin kokeiluin uudelle tasolle.

AJATTELU JA TEOT. On tärkeää tehdä arjessa tekoja, joilla voi testata ajattelua ja arvojen kestävyyttä. Ohjaat omaa toimintaasi katsoen sitä ikäänkuin itsesi ulkopuolelta. Saat tärkeimmän palautteen siis itseltäsi, kun teet merkityksellisiä ja arvoihisi liittyviä, näkyviä tekoja.

TARINAT JA OSALLISUUS. Oman elämänsä käsikirjoitus tarkoittaa myös sitä, että kerrot siitä, itsellesi ja muille. Sanoitat käsikirjoitustasi, löydät uusia ilmaisuja ja uusia tapoja kertoa. Oman tarinan uudistumisen kautta kuulet myös muita tarkemmin. Huomaat selvän eron entiseen käytännön harjoitusten kautta.

UUDISTUMINEN JA MUOTOILU. Kun työskentelyn palaset loksahtelevat paikoilleen huomaat uudistuneesi. Myös muut huomaavat sen. Voit jatkaa muotoilua ja löytää yhä uusia osa-alueita, joissa haluat valmentaa itseäsi.

BYOBC-työskentelyn esimerkkejä

OPEN. AVAUDU. Kortit saavat tutkimaan omia tuntemuksiani ja perusasioitani. Ne myös kutsuvat heittäytymään uuden uteliaisuuden äärelle. Korttien nimiä ovat esim. Arvo joka kantaa, Jaksanko jatkaa, Jumi joka estää, Meri joka kutsuu, Missä Olen Nyt?

ART. IHMETTELE. Kortit kutsuvat uusiin perspektiiveihin, jopa oudon kohtaamiseen, jotta käsittäisin laajemmin. Esim. Kiven kova, Kuuntelenko-kuuntelen, Isoäiti, On mahdollista, Moon Walk.

ACT. TOIMI. Kortit johtavat arjen eri kokoisiin askeleihin, jopa loikkiin. Miten olisi: Bond-aloitus! Kehon kello, NOW, Call Action, Tapa jonka hyvästelen, Hengitä.

US. KOHTAA. Kortit rakentavat yhteyttä toisiin ihmisiin. Ne ovat sekä osa tarinaasi itsellesi että tarjoamaasi muille. Esim. Juhlat, Päivän palaute, Yllättävä tarina, Suojassa, Kylä.

ARCH. YDIN. Kortit tai kysymykset auttavat sinua muotoilemaan, yhä tutkimaan, syventämään ja valamaan sitä alustaa mistä nyt ponnistat. Ydin ei ole vain vakaa tai vakava asia, se on suuri myönteinen potentiaali. Esim. Miten loistan? Kultainen lanka.

Be Your Own Best Coach © Copyright 2020 Thewind Oy