Luovuus kukkii kun sille annetaan tilaa – jos ei anneta, se päättää kasvaa jossain muualla

Ai, että. Niin tekee mieli aloittaa viestiminen tästä teemasta. Luovuus on ehtymätön voimavara yksilöille, yrityksille ja koko universumille. Olen itse tuottanut ja suunnitellut elämäni aikana satoja luovia projekteja yrityksille, yhteisöille ja yksilöillekin. Menee ehkä tuhannetkin rikki kun skaala on laaja. En kuitenkaan koe olevani puhtaasti luovan alan edustaja, sillä työskentelen tehtävissäni ja projekteissani niin monella muullakin tavalla.

Luovuus ja luova viestintä voivat olla näkymätöntä “plussaa” tai niistä voidaan tehdä iso numero. Molemmat sopivat minulle, tilanteesta riippuen. Ajattelen, että luovuus on myös sitä arkiluovuutta, jolla luovimme päivän askareissa. Luovuutta tarvitaan myös johtamisessa ja yrityksen kehittämisessä tai asiakaspalvelussa.

Luovat työt ja luova tila 

Omat luovat työni hipovat monia rajapintoja ja en osaa luokitella toimia erillisiin siiloihin konseptisuunnitelmana, graafisena suunnitteluna, markkinointina, viestintänä tai vaikka tiedottamisena. Usein suurin luovuuden ponnistus tarvitaan lopputuotteen, vaikkapa tapahtuman yksityiskohtien ja asiakaspalvelun hiomisessa. Luovien ja viestinnän töiden luetteloni on pitkä. Se alkaa konseptien käsikirjoittamisesta, jatkuu brändi-ilmeisiin ja loppuu mm. verkkosivujen tuotantoon – ja kaikkea mahdollista muuta.

Mikä on upeinta luovuudelle juuri nyt? Luova tila on paitsi henkinen myös fyysinen ulottuvuus. Olen saanut käyttööni hienon CREATIVE THEWIND SPACE -tilan Jyväskylän keskustasta, arkkitehtitoimiston yhteydestä, vanhan kivitalon sisäpihalta. Tunnelma on poikkeuksellinen ja aina inspiroiva, se kutsuu luovuuteen. Luova tila tukee myös valmennushetkiä ja asiakkaille fasilitoituja workshopeja. Kysy lisää ja tule tutustumaan.

Luovuus valmentamisessa

Valmentamisen ja erityisesti nyt aktiivisesti harjoittamieni CO-ACTIVE valmennuksen tai GLOWUP-prosessien käytänteissä on luovuus ja taide mukana itseisarvona, esteettisenä perspektiivinä ja myös välineellisenä, eli luovuuden ja taiteen keinoin edistetään kehittymisprosessia. Pelkästään kuvan kivi on ollut luovana työkaluna tai aineistona lähes jokaisessa valmennusprojektissa.

Milloin ja miten sinä tai yrityksesi on luova?

Voit olla sitä ehkä suihkulaulannassa tai oman yrityksesi liiketoiminnan kehittämisessä. Minä lupasin itselleni vuonna 2019 maalata joka päivä viisi minuuttia taulua. Voi olla, että jos jää päiviä väliin, niin sitten se on kerralla viiden tunnin rupeama. Lupaan esitellä teokseni vuodenvaihteessa 2020. Jos etsit omaan luovuuteesi kumppania, sparraajaa tai toteuttajaa rinnallesi, voit kysyä ehdinkö maalausharrastukseltani sinunkin luoviin töihin. Todennäköisemmin sanoisin kyllä kysymykseesi, kuin että minusta kasvaisi vielä kokopäiväinen taiteilija. Vaikka eihän sitä koskaan tiedä…

 

PS: En tiedä mihin osastoon tämä viesti kuuluisi, mutta ollaan luovia ja laitetaan tänne

Olen myös koulutettu hiihdonopettaja alppi-, lumilauta- ja erityisesti telemarkhiihdossa. Ehkä hieman old-school tyyliä jo vaikka lempilajini onkin Freestyle ja tasapainoni sekä hiihtoluovuutenikin ovat kunnossa.

Jos haluaisit vaikka yhdistää luovasti yrityskehittämisen, itsensäkehittämisen ja luovat vapaat käännökset lumella, niin lähden mielelläni sellaiseen seikkailuun. Kysy tästäkin lisää!

Tuuli Kirsikka Pirttiaho
CEO, Coach, Consultant, Ski Instructor, Future Artist
THEWIND Oy

tuulikirsikka@thewind.fi
p. +358 40 501 1501